Full fräs!

Fru Magda

Fru Magda

I år har maskinparken utökats något här på gården. Vi har bland annat skaffat oss en jordfräs och en fyraradig såmaskin till traktorn. Vi tyckte inte att vi fick till någon bra såbädd ifjol, och det försvårar sådden och senare även ogräsrensningen. Vi har fräst en omgång och nu väntar vi på att ogräset ska gro. Det kan verka som slöseri med tid men den ogräsbekämpning vi lägger ner nu har vi igen under säsongen. Sen ska vi köra ut gödsel och fräsa igen. Först efter det är det dags för den nyförvärvade såmaskinen. Men då är det bråttom, när det är fräst måste man ut och så på en gång för att fröna ska kunna tillgodogöra sig fukten. Sen är det bara att vänta och längta.

Med bra redskap går allting så mycket lättare. Men månen stod ändå högt över månskensbönderna innan det var klart. Någon kväll senare gick hela familjen ner till Nisses skifte och njöt av härligheten. Det är nog just nu odlingarna är som vackrast. Nu när de bara finns i vår fantasi. Inget ogräs, ingen ohyra har ännu rört grödorna. Ännu finns bara hopp och ingen förtvivlan.

Kommentarer

  1. Linda H skriver:

    Härligt att du är på gång igen. Säg bara till när du vill jag ska komma över havet och rensa ogräs! Min äldsta tös pratar också om att hälsa på, hon har bara roliga minnen från vårt förra besök:) / Linda

    1. Fru Magda skriver:

      Du är alltid välkommen! Här finns redan massor av ogräs i vitlökslandet.