Mjukt under fötterna

Flishuggning

Flishuggning

Jag var på ett ställe där man använt flis på ett fint sätt i trädgården. Jag såg genast kretsloppet inom gården där vi hämtar täckmaterialet ur egen skog istället för att köpa grus, sten eller något annat att lägga i gången. Väl hemma igen tog vi fram flishuggen och körde ner ett par stammar i den och krattade ut flis i gången mellan rabatten och vitlökslandet. Det blir fint, och väldigt praktiskt eftersom det inte gör något om vi råkar plöja ner lite av det i höst. För mycket flis är inte bra att få ner i jorden, nedbrytningen av det kolrika fliset stjäl massor av kväve ur jorden. Har man mycket kolrikt material i sin jord måste man kvävegödsla mer. Men några små flisor gör inget.

Det är väldigt skönt att ha de här resurserna, att kunna flisa upp ett par kubik täckmaterial när man behöver det. Jag inser att alla inte har en traktor med flishugg på gården. Hör bara av dig per mail eller telefon om du vill köpa. Vi finns några mil norr om Umeå.

Kommentarer

  1. lenaericsson skriver:

    Bra att veta! Än så länge kör jag gräsklipp överallt, men läste i VK att man hittat mördarsniglar även i våra trakter så man kanske måste göra annorlunda i framtiden…

    1. admin skriver:

      Ja, jag hörde det. Jag försöker vara noga med att skölja bort jorden från plantor jag tar in i trädgården och hoppas jag slipper de små odjuren.