Nymålat

Ny kittat och målat söderfönster

Ny kittat och målat söderfönster

Här är full huggning som vanligt. I sommar har vi hunnit med att fräscha upp gårdens byggnader med lite färg. Jag är så himla nöjd med den här färgkombinationen. Det har blivit en del beställningar från Gysinge och åtskilliga hinkar falurödfärg har kånkats hem. När det blir dags för den enorma åttkantslogen tror jag vi ska ge oss på att koka egen rödfärg.

Kommentarer

 1. Johanna skriver:

  Kanonfint! Har ni målat om hela huset? Jag funderar redan på vilken färg jag ska välja när det blir vår tur, det blir nog inte vitt igen…

 2. Anna skriver:

  Hej! Får man fråga vilken gulfärg ni använt? Och var den alltså från Gysinge?

  Mvh Anna

  1. Fru Magda skriver:

   Vad roligt att ni också gillade färgsättningen. Det är Gysinges järnoxidgula linoljefärg. Fodrena är målade i en grå nyans, 5% kimrökssvart. Dörrarna på alla ekonomibyggnader är svarta, den färgen har Thomas blandat själv av Gysinges färgpigment i kimröksvart.