Delad glädje

Thomas packar upp inför bondens egen marknad.

Thomas packar upp inför bondens egen marknad.

I morse packade vi bilen och släpet fullt med gulbetor och broccoli, spetskål och morötter, palsternackor och vitlök. Ganska mycket romansallat fick också följa med på resan in till stan. Det har varit en vacker dag. Högsommarvärme i luften och högsommarhumör hos människorna. Hugande spekulanter gick omkring och tittade på utbudet av fräscha grönsaker, mogna ostar, skinn och bröd, fisk och svamp. Allt det goda landet har att ge hade bönderna tagit med sig in till stan.  För att dela med sig. Och vad rikligt vi blev belönade! Jag nästan rodnar över allt fint jag fick höra om våra grönsaker och det jobb vi gör. Allt slit var om bortblåst och jag tänker bara på hur glad jag är att vi bestämt oss för att inte bara odla åt oss själva utan också dela med oss. En nyuppdragen morot är självklart för mig men en sällsynt lyx för någon annan. Delad glädje är verkligen dubbel glädje. Tack för årets första dag på Bondens egen marknad!

Kommentarer

  1. [...] till kontoret. Morötter, tomater, gurka, vitlök, squash och rovor. Nu förstår jag vad Fru Magda skrev om i augusti om glädjen över att få dela med sig av [...]