Den ändlösa sommarens ände

Vårt nya lilla marknadsstånd

Vårt nya lilla marknadsstånd

Den här sommaren började tidigt och verkade aldrig ta slut. Men hösten är obeveklig, och nu är den här. I lördags gjorde vi vår sista dag på Bondens egen marknad i Umeå, för den här säsongen. Det har varit några otroligt roliga och intensiva skördeveckor på gården och på marknaden. Lönen för mödan är mötet med människor. Vi har fått dela med oss av det goda vår gård kan ge och vi har fått så mycket inspiration, idéer och pepp tillbaka. Nu kommer en tid av reflektion, eftertanke och förbättring. Men innan vintern kommer ska vi hinna förbereda nästa säsong. För den börjar redan nu. 40 kilo vitlök väntar på att bli satt under oktober månad. Sen är det mycket städning och ännu en del kvar att skörda.

Kommentarer

  1. Lena skriver:

    40 kilo! Vilken sort väljer du och vad förväntar du dig för utbyte? Säljer du den både som färsk sommarlök och skaltorkad?
    /Lena

  2. admin skriver:

    Thermidorme heter sorten. Hittills har vi sålt slut på den färska löken så inget blivit kvar att torka. Vi har ett par kunder som köper ett par kilo åt gången ;-)