Vinter

Snön ligger tunt på den frusna marken

Snön ligger tunt på den frusna marken

Sommaren bara fortsatte och fortsatte. Så kom plötsligt snön. Utemöblerna stod kvar ute. Vi hade lite vitlök kvar att sätta och ännu var ingen mossa samlad till julens dekorationer. Jag tänkte att varför gör jag så här? Indiansommar och Brittsommar. Alla trodde de att de kunde trotsa vintern. De har försökt förut. Vi har gått på niten förut. Vill förföras, vill tro att vi har all tid i världen på oss. Så kommer isen och kylan. Gör jorden stenhård och otillgänglig. Men kanske han bara varnar oss, tar oss ner på jorden och påminner om alltings förgänglighet.

Minns att allting ska dö. Utför ditt värv innan det är för sent.

Men. Kanske får vi en chans till.

Snön smälte så undan och gav mig tillgång till jorden ännu en stund. Låter mig fortsätta lite till innan det är ett oåterkalleligt faktum. Vinter.