Alive and kicking!

Stormfällt träd ligger över skogsvägen. Traktor i bakgrunden.

Stormfällt träd ligger ivägen

Vi har haft storm här i Västerbotten. En rejäl sådan med stora skador på skogen, främst i inlandet. Jag känner med alla familjeskogsbrukare som fått sitt sparkapital bokstavligen nersopat. Här ute vid kusten klarade vi oss faktiskt ganska bra. Vi var ute och inspekterade på söndag och några vindfällen som blockerade vägen fick Thomas kapa men på det stora hela har vår skog klarat sig bra.

Nydiskad står disken i diskstället med levande ljus i förgrunden.

Handisk till levande ljus

Vi var utan ström från ca 3 på natten till 19 på kvällen. Vi klarade oss bra. I köket bultade hemmets hjärta, järnspisen, och vi fortsatte ungefär som vanligt. Vi var ut i skogen, lagade mat och bakade en kaka till söndagsfikat. Efter middagen handdiskade jag i skenet av stearinljus och sen satte vi oss runt köksbordet och läste högt ur Lilla huset på prärien-böckerna. Vore det inte för alla våra skatter i frysarna så skulle vi gott kunnat fortsätta så. Ett tag. Sen vill man ladda sin smartphone.

En skadad hade vi dock. Servern i källaren tog stryk av elavbrotten. Den server där den här bloggen ligger. Det såg mörkt ut ett tag. Men efter intensiva återupplivningsförsök är den tillbaka. Alive and kicking!

Kommentarer

  1. gerda skriver:

    Det lät ju nästan som Lilla huset på prärien-mysigt, eld i spisen, diska till stearinljus- ibland är det faktiskt skönt med strömavbrott, allt blir så fridfullt (om man bortser från mat som förstörs i boxen o att man inte kan ladda mobilen)

    1. Fru Magda skriver:

      Ja det var faktiskt rätt skönt en stund. Det blev så tyst.