Sidenlena golv

Skurborsta med gysinge linoljesåpa kallt vatten och grangolv.

Kallt vatten, linoljesåpa och skruborste

Jag skurade köksgolvet igår. På knä, med såpa och kallvatten precis som min mormor gjorde. Hon brukade ta in sand från sjöstranden och skura med sanden för att få det riktigt rent. Jag har ingen sjöstrand. Så jag skurar utan sand. Jag blöter golvet med kallt vatten, skurar sedan med borste och linoljesåpa. Några brädor i taget, det får aldrig hinna torka. När jag gått över ett par brädor med skurborsten torkar jag upp det smutsiga såpvattnet. Sen sköljer jag  med nytt, rent, kallt vatten. Det sista momentet är att torkar upp sköljvattnet med en urvriden trasa. Så börjar proceduren om igen med ett par brädor till, tills hela köksgolvet är skurat. Å vad det doftar gott av ett rent golv. En svag doft av såpan blandas med träets egna doft. När jag är färdig sätter jag mig ner med en mycket välförtjänt kopp kaffe och bara njuter av mitt vackra golv. Jag känner mig nöjd.

Små barnfötter på nyskurat sidenslent skurgolv.

Små barnfötter på sideslent golv.

Golvet är rent nu. Sidenlent för små fötter att springa på. Att tassa på. Att falla på. Att leva på. Inget är som ett nyskurat golv.