Lagerstatus

En gul och flera orangea morötter i trov.

Morötter i torv

Lagerstatusen så här i mitten av december ser rätt bra ut. Vedförrådet har inte mer än naggats i kanten och det finns trots hård putsning kvar av både den röda och den vita spetskålen. Förrådet av morötter och palsternackor känns närapå outsinligt trots tappert knaprande av familjens både små och stora medlemmar. Gulbetorna är det värre med, men de räcker också en dryg månad till. Frysarna dignar fortfarande av kött, bär, svamp och förvällda grönsaker.  Det senaste tillskottet, hembakt tunnbröd, och vår nya vana att köpa mjölk av en bonde gör att vi inte behöver handla särskilt mycket. Kvittona blir kortare och kortare. Målet kommer närmare och närmare. Det har blivit en sport, vad mer kan vi få bort från kvittot?

Kommentarer

  1. Ragnhild Mannela via Facebook skriver:

    Lösgodis kanske:)