Norrlands lavendel

Närbild på prydnadsväxter med lila blommor.

Nya växter i den nya rabatten

Jag har varit i Skåne i sommar. Jag kunde då inte undgå att förföras av all underbar lavendel. Jag fick intrycket att lavendel är lika vanlig i Skånska trädgårdar som Björkspirea är hos oss i Norrland. Jag älskar lanvendel. Kanske för att det är lite osäkert att odla den här. Kanske för att jag är lite nybörjare på prydnadsväxter. Eller kanske för att det inte går att låta bli att älska lavendel. Men lavendel är som sagt inte riktigt härdig här. Så när vi anlade en stor rabatt här hemma på gården (ja vi gör ju sällan något litet) valde jag en himla massa kantnepeta istället. Det är också fint må du tro. I samma avdelning av planteringen har jag pioner, rosor och syrenhortensia. Och Gillenie. Och lökar. Bland annat. Än så länge. Det finns så mycket vackert man vill ha.