Det största äventyret, och det lite mindre äventyret

I väntan på min egen debut i tävlings -tv (Trädgårdskampen) ser jag på fyrans nya program, Det största äventyret. Två lag har en mycket enkel uppgift, enkel som i lätt att förklara. De ska ta sig genom mexikansk vildmark till civilisationen. Det kallar jag utmaning! Det får mitt krafsande i den skånska myllan att verka rätt ofarligt. Det fanns inga knarkodlingar med beväpnade soldater som vi behövde akta oss för. Vi fick också mat regelbundet (den utmaningen hade jag i och för sig gillat, odla din egen mat och överlev på det) och vatten fanns också. Men i Skåne har de mördarsniglar, något jag inte är van vid, och det fanns gott om rådjur i markerna omkring. Så nog var det ett äventyr där i den skånska skogsgläntan, om än inte det största.

Nästa vecka åker idrottsstjärnorna till Alaska för sin nästa utmaning och tisdagen den 14 januari kliver jag, och nio andra glada odlare, in i ditt vardagsrum, din platta eller din telefon. En spännande vår såväl i TV-rutan som i trädgården.