Gräv där du står, så där du går

Grönsakskorg med rädisor vitlök och grön romansallat.

Grönsakskorg på brunnen

Jag träffade en journalist för Bil och bostad idag. Hon frågade efter mitt bästa odlingstips. Gräv där du står, så där du går svarade jag. För mig är trädgård och odling något väldigt lustfyllt och personligt. Jag lägger min själ och mitt hjärta i mina grönsaksodlingar. Jag står djupt förankrad i självhushållets mångtusenårig tradition, därför är odling av min egen mat vad jag hittar när jag gräver där jag står. Därför är det grönsaksfrön jag sår där jag går. Vad hittar du när du gräver där du står? Vad ska du så där du går? Jag tror att du vet.

Intervjun med mig kommer att publiceras i Bil och bostad i Umeå vecka 3 2014.

Kommentarer

  1. Lena Ericsson skriver:

    Ja det är nog en bra grundtanke! :)

    1. Fru Magda skriver:

      Visst är det!