Sprängsten över Trädgårdskampen

Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Jag hängde ju som ni vet på gärdesgården i det första avsnittet av Trädgårdskampen förra tisdagen. Det var så klart rätt spännande, Men det hände betydlig mer dramatiska saker de där dagarna i början av sommaren i den till synes fridfulla skogsgläntan. Inspelningsplatsen ligger nära ett stenbrott där sprängingsarbeten pågick. Vi visste om det så när varningssignalerna ljöd stannade vi bara upp i inspelningen och väntade på sprängningen. Den första sprängningen gick bra och vi fortsatte med vårt. En stund senare kom nästa varningssignal och vi avvaktade sprängningen. Och visst sprängde de! Men lite för mycket. Stenar stora som bowlingklot kom farande långt utanför avspärrningarna och mot det område där vi befann oss. Vi hörde och såg hur stenar flög genom luften och träffade buskar, träd och bilar. Vi hade som tur var hunnit förflytta oss från parkeringen där de flesta stenarna hamnade. Men bonden som körde sönder en balpress på en sprängsten när han skördade vallen var inte helt nöjd.

Imorgon är det så dags för andra avsnittet av Trädgårdskampen. Titta och låt er inspireras. Jag lovar i alla fall att jag lärde mig något nytt, och väldigt roligt, under inspelningen av program två. Hoppas att ni också gör det. Ses i rutan imorgon!