Vindfällen

Upprensning efter stormen Hilde

Hilde, Sven och Ivar. Vad de har härjat och stökat med oss i vinter, de där stormarna. Strömavbrott, avblåsta tak och en hel del stormfälld skog blev några av följderna. Vindfällen är något som varje skogsägare har att förhålla sig till varje år. Men i år har skog för otroligt mycket pengar fallit och jag känner verkligen med familjeskogsbruken som drabbats hårt. Vi som bor vid västerbottenskusten klarade oss ganska bra. Men det är ändå mycket jobb för oss självverksamma skogsägare att ta rätt på alla vindfällen. I helgen var Thomas ute och jobbade i skogen så länge ljuset medgav. Jag passade på att filma lite. Han kör gårdens stolthet, vår kombinerade jord- och skogsbrukstraktor MB-trac från 1985 med ett stegmatat skördaraggregat som vi normalt använder för gallring.