Fru Magda anlägger grusytor

Röda trädgårdsmöbler på en nyanlaggd grusyta. det ligger höstlöv på marken och en vattenkanna har vält.

En av de nya uteplatserna

Som jag skrev i går har vi jobbat med en del anläggningsarbeten hemma på gården i sommar. Vi har en, till ytan, ganska stor gård med boningshus, gårdshus, ladugård, lada, garage och loge. Gränserna är inte knivskarpa så här på landet, men det blir ungefär en halv hektar tomtmark. Det blir en hel del att hålla redan på. Och det har sett ut lite si och så på sina håll. Redan i våras stenrensade vi en stor gräsyta inne mellan husen för att plantera kål och sallad där. Det blev så prydligt att hela omgivningen plötsligt såg förfärlig ut. Så med den härliga kicken från grusskottningen i Trädgårdskampen i ryggen tog vi tag i de stora anläggningsarbeten här hemma. Här jobbar vi ju lite mer i hektar, kubik och ton som sagt så det blev en del traktorkörning. Även om mitt superteam Jessica och Marielle hade kommit hit och jobbat hela sommaren så hade vi nog ändå inte blivit klara, så det var skönt att ha både en traktorgrävare och tippvagn att tillgå. Fastän Thomas kunde stenrensa och grovplanera marken med traktorgrävaren, köra undan otroliga mängder jättestora stenar och köra upp matjord med den andra traktorn, så tog det här oss flera veckor. Vi gjorde ett grundligt underarbete med bärlager som vi packade noga, satte kantsten och slutligen lade på singlet som syns på bilden. Nu håller det att köra bil och till och med traktor på gruset.