Trädgårdsresa

Magda, Eva och Tony från Trädgårdskampen på roadtripp på Österlen

Magda, Eva och Tony från Trädgårdskampen på roadtripp på Österlen. Foto: Eva Enberg Isaksson

I samband med att tisdagens avsnitt av Trädgårdskampen spelades in passade jag, Eva och Tony på att åka på en liten rundtur på Österlen. Vädret var vackert, sällskapet glatt och trädgårdsögonblicken många. Vi flanerade runt i pittoreska Simrishamn, körde vidare till Mandelmanns trädgårdar i Djupadal. Det var naturligtvis en högtidsstund för en grönsaksodlare som mig. Läs mer om det besöket här. Sedan fortsatte vi till den sympatiska turistfällan Kivik där vi köpte obligatorisk äppelmust och hade det trevligt. Vidare ända upp till Kristiansstad där vi hälsade på Inka, tittade på hennes fina trädgård och fikade. Inka är lika generös i verkligheten som i rutan så vi fick med oss massor av plantor innan vi styrde kosan tillbaka mot Lund. På vägen tillbaka hann vi med ännu ett stopp, Bogsjö kloster. Vilken pärla! Nästan helt öde på folk men otroligt vackert och välskött. Rosor, örtagård och gamla, gamla träd. Vilken underbar, underbar dag!

Kommentarer

 1. Elisabeth Mattila via Facebook skriver:

  Hur ofta fick du åka till Skåne? Trevligt program!

 2. Det är ju det som visar sig allt vad programserien lider ;-)

 3. Det är ju det som visar sig allt vad programserien lider ;-)

 4. Elisabeth Mattila via Facebook skriver:

  Det har du ju rätt i… Tänkte mest på om flera program spelades in samtidigt. Det syntes ju att det hänt lite i rabatterna mellan det första och tredje programmet. Att du kan vara tyst är berömvärt, skulle jag aldrig klara. Men minns att jag tyckte att du åkte till Skåne så ofta i somras. Lycka till!

  1. Fru Magda skriver:

   Varje program spelades in under två dagar och precis som du säger så måste det ju gå lite tid mellan gångerna för att det ska hinna hända något i odlingarna. Men jag minns faktiskt inte exakt hur lång tid det var mellan varje program, det var lite olika.

 5. Elisabeth Mattila via Facebook skriver:

  Det har du ju rätt i… Tänkte mest på om flera program spelades in samtidigt. Det syntes ju att det hänt lite i rabatterna mellan det första och tredje programmet. Att du kan vara tyst är berömvärt, skulle jag aldrig klara. Men minns att jag tyckte att du åkte till Skåne så ofta i somras. Lycka till!