Jämtländsk korova

Har de här kalvarna någonsin smakat en korova?

Har de här kalvarna någonsin smakat en korova?

Det ringde på telefonen. Det var en man, en av er som läser min blogg, i andra änden. Han ville dela med sig av sin kunskap och sina Jämtländska korovor. Alla borde få smaka på den härliga grönsaken sa Arne. Han ville att jag skulle ta korovan ut på marknaden igen, både för alla de över 65 som borde få återuppleva sin barndoms rova och för oss som aldrig smakat en korova. Jag svarade tack för att du valde mig. Jag gör det så gärna. Tänk vad fantastiska människor det finns. Fantastiska för att de förvaltat kulturarvet i en rova och för att de vill dela med sig. Var kanske den djupare meningen med mitt bloggande den här stafettpinnen som Arne lämnar till mig?

Kommentarer

  1. Se då till att folk skriver på detta: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=8361#.UvFdwbI3eTs.facebook.

    Så att vi kan få ha kvar alla dessa gamla sorter!