Fårsida

En välkryddad och snyggtihopbunden fårsida

En välkryddad och snyggt ihopbunden fårsida

Fåret har mer än en sida. Det fina med att slakta själv, eller köpa hela slaktkroppar, är att man får så mycket mer än bara bogar och stekar. Det är härligt att laga mat när man har fina råvaror och gott sällskap! Idag lagar jag och min syster en fylld fårsida. Det doftar underbart av köttet som går klart i ugnen. Jag benade ur sidorna redan innan jag fryste in köttet (läs mer om slakten här) så idag var matlagningen enkel. Vi gned in köttet med vitlök, rosmarin och örtsalt, band ihop och brynde köttet runtom innan det fick åka in i ugnen. Till köttet ska vi servera ungsrostade gulbetor, palsternackor och potatis samt en härlig fetaostkräm. Ett gott vin i glaset och en syster till bordet. Vad mer kan en människa önska?