Nya kunskaper och nya vänner

Vattenleken fortsatte efter vattenuppdraget

Fotbad på rad. Foto Ebba Peetre

Vi blir färre och färre i Trädgårdskampen. Det märks när vi spelar in programmen och det märks utanför kameran. En människa vars väg jag fick korsa har fått lämna inspelningen. Jag hoppas och tror att ni som ser programmet märker vilken fin sammanhållning vi har, hur vi delar med oss och hjälper varandra. Visst finns tävlingen där, men trädgårdshjärtat är oftast större än vinnarskallen. Vi pratar trädgård och odling, kobrakallor och palmkål både när kameran ser och när den slocknat. Det är en samling väldigt intressanta människor som samlats i en skogsglänta i Skåne. Jag ville veta allt om dem och deras trädgårdar, jag vill fortfarande veta mer! Eva målar med blommor i sin trädgård, Tonys militäriska diciplin hur ser den ut i hans egen trädgård? Marielles trädgård fick vi en skymt av i hemma-hosreportaget och vad är det med Dicks köttätande växter? Jag och Johan kunde inte sluta prata brassica. Jessicas genuina omsorg om jorden och allt som lever där inledde en varaktig vänskap. Besöket hemma hos Inka var överdådigt, vilken trädgård! Där bor många sagofigurer :-) Och så min gode granne Peter som insisterar på att jag måste skaffa påfågel så fort jag kommer hem. Vilken fantastisk upplevelse vi delar. Och nu delar vi den med dig. Vill du veta mer om mina nyfunna vänner så finns de närvarande här, här i den värld där vi inte väger någonting. Klicka på deras namn i texten så kommer du till deras bloggar, hemsidor eller facebooksidor.