Tomatsådd och växthusfantasier

I väntan på ett växthus får jag fortsätta binda upp mina tomater mot en södervägg.

I väntan på ett växthus får jag fortsätta binda upp mina tomater mot en södervägg.

Sådär ja, nu fick jag ändan ur vagn och sådde lite tomatfröer, någon stackars chili och paprika slank också med. Jag sådde tre olika tomater, Tigrella, brandy Wine och klassikern Moneymaker. När jag ända hade jord under naglarna sådde jag lite sommarblommor. Blomstertobak tar en sån evinnerlig tid på sig så den sådde jag nu och minipetuniorna till krukor och kärl är rätt dyra att köpa så det blir årets experiment. Det här är på nöjeskontot och väldigt mycket amatörkontot, vi har inget växthus och vi säljer varken tomater eller blommor. Jag utger mig på inget sätt vara särskilt duktig på det där med tomater. Men blommor är vackert bland grönsakerna, det är härligt att kunna plocka några solvarma tomater till sommarens alla sallader och de sista gröna tomaterna blir perfekta i pickelsen. Fast visst saknar jag ett växthus. I min fantasi bygger vi ett stort, vitt växthus med riktigt glas. Om vintern huserar fåren eller hönsen därinne, på våren drar vi upp plantor och på sommaren fyller vi huset med tomater. I min fantasi växer allt så himla bra! I min fantasi är det enkelt att odla hela växthus fulla med tomater.

Jag tror det där växthuset får stanna i min fantasi ett tag till. Den där fantasin är inte avhärdad ännu, den skulle inte klara det skarpa ljuset i verkligheten.