Instant-växthus

Ett gammalt fönster som ställts upp som ett litet växthus

Instant-växthus

Jag har ju som jag skrev tidigare inget växthus. Men vi drar upp mängder av plantor varje vår ändå. Det gör vi under uppställda gamla fönsterrutor. Har man sådana här stora, kopplade fönster så är lyckan gjord. Man ställer helt enkelt bara upp det och hepp – ett litet växthus! Jag kan medge att det är lite trångt, men det är väl enda nackdelen.  Det är gratis, eller i vart fall jättebilligt, det går så himla enkelt att ställa upp och är så enkelt att städa undan så fördelarna överträffar nackdelarna på alla sätt. Så tills vidare kör vi med dessa mini-hus. Gavlarna brukar jag täcka med byggplast, en skiva eller bara fiberduk. Blir det jättekallt en natt så slänger jag över en massa fiberduk, en stor matta eller något annat tyg jag får tag i.

Kommentarer

  1. Bara att dubbla på höjden, ställa mot en vägg, så har du växthus för tomaterna! :-)

  2. Så har jag också över mina pallkragar :)

  3. Fiffig snabbläsning. Har själv paxat svärföräldrarnas fönster som ska bytas. Detta var ju verkligen en bra lösning.

  4. Ja det här är en enkel och snabb lösning för att odla under glas :-)