Fröpåsarna börjar dråsa in

I år ska vi odla Kronärtskocka, stjälkselleri, knölfänkål och en massa annat gott.

I år ska vi odla Kronärtskocka, stjälkselleri, knölfänkål och en massa annat gott.

Igår kom årets första laddning med fröer. Några långsamma primadonnor som jag beställt från Runåbergs fröer. Kronärtskockan Green Globe till exempel. Jag har aldrig odlat skockorna förut men har läst att de gröna är något lite tidigare än de lila. Men det krävs nog en exceptionellt lång och bra sommar för att lyckas med dem här i Västerbotten. Men jag har inte så mycket emot att misslyckas ibland. Så vi provar.  I kuvertet fanns också stjälkselleri, knölfänkål, rotselleri och två sorters vintersquash. Har någon av er provat Sweet Dumpling eller Blue Ballet förut? Dem ska jag så klart inte så ännu, men ni vet hur det är när man fröshoppar, det blir alltid några påsar extra.