Dra snötäcket över huvudet och slumra en stund till

Vallmoknopparna är nästan vackrare än blomman själv.

Vallmon snoozar ännu i väntan på maj

Stormen viner runt husknuten. Flera minusgrader, snö och mörker. Ännu håller vintern sitt stadiga grepp om gården. Inne planerar vi odlingarna, beställer fröer och sår faktiskt också lite. Men mest drömmer jag om allt det gröna sköna. Drömmen är ett så skönt läge av vila och en plats för att bygga upp inspirationen. Vart har vi så bråttom? Allt tar slut tillräckligt fort utan att vi skyndar oss dit. Odlingarna stannar en stund till i drömmen, drar snötäcket över huvudet och slumrar en stund till. Måste inte vakna ännu.

Visst fantiserar jag ibland om en annan plats. Om att odla allt möjligt exotiskt (till exempel provar vi ju kronärtskocka i år) men priset för ett annat klimat är för högt. Norrland. Umeå. Åtta årstider. Allt det ljusa och längtan efter det. Jag lever årstidernas skarpa kontraster här på gården. Jag vet inte om jag kan vara utan. Jag vet inte.