Vykort

Foto: Pernilla Djärv

Foto: Pernilla Granberg

Här kommer ett vykort från 2011 när jag var på en härlig grönsaksresa. Resan arrangerades av Hushållningssällskapet Norr och deltagarna kom från Norr- och Västerbotten.  Vi rörde oss mellan Vänern och Vättern. Besökte grönsaksodlare, gårdsbutiker och trädgårdar. Stora och små. Gruppen bestod av både etablerade grönsaksodlare och sådana som jag som var i uppstarten av verksamheten. Det slår mig gång på gång, nu som då, hur väldigt generösa trädgårdsmänniskor är. De erfarna odlarna delade generöst med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Jag har sällan träffat så prestigelösa människor som bland jordbrukare och trädgårdsodlare. Det fantastiska sällskapet, de fina gårdarna vi besökte och det utmärkta arrangemanget gjorde att jag lärde mig massor, blev inspirerad att ta mina egna odlingar ett steg längre och dessutom hade jag en otroligt trevlig resa. Det var i maj och jag var stor som ett mumintroll. Det var nämligen inte bara odlingsdrömmar som växte inom mig, vårt yngsta barn bidade sin tid i min mage.