Stadsodlaren Johan

En Tv-fotograf filmar Johan från trädgårdskampen när han fotar en växt. i bakgrunden syns staden

Stadsodlaren Johan på sin privata odlingslott hemma i Malmö. Foto Ebba Löwenhielm Peetre

I kvällens avsnitt av Trädgårdskampen var det Johan som fick lämna tävlingen. Johan och jag har väldigt mycket gemensamt på så sätt att bådas passion ligger i att odla mat. Men våra odlingsförutsättningar är väldigt olika. Johan odlar i stan i Skåne och jag odlar på landet i Västerbotten. Johan jobbar med små ytor i ett milt klimat och jag tar ut svängarna med traktorn i ett inte fullt lika milt klimat. Ändå är vi mest lika. Alla kan odla sin egen mat. Överallt. Läs mer om Johans odlingar i kooperativet Concrete Farming

Det var också roligt att se att även om jag åkte ut för ett tag sedan så fick min lott stå kvar och faktiskt bidra till de andras fulländning av sina lotter. Höstanemonerna var populära, det såg ut som att både Tony och Peter tog av dem. Men det fanns nog, jag grävde ju ner ett helt brätte av dem :-) Och vad snyggt det blev med gräset på plats. Nu är det spännande, grattis Jessica, Tony och Peter till finalplatserna!

 

Kommentarer