Squash

Lotten ur en annan vinkel.

Lotten ur en annan vinkel. Foto: Diana Löfwendahl.

Jag hade faktiskt inte tänkt odla sommarsquash i år. De finns inte med på min beställningslista. Ja nu när jag säger det högt hör jag ju hur galet det låter. Och värre blir det när jag tittar på bilderna av de där härliga växterna och deras fina blommor. Förra våren ringde en krögare runt till grönsaksodlare kring Umeå och försökte få tag på just zucchiniblommor. Och jag hade inga! Ja det finns hur många skäl som helst för att odla squash, eller kalla det zucchini om du vill. Eller courgette. Det är bara språket som skiljer dem åt. Tror jag. En del påstår att courgette är de riktigt små primörerna, medan zucchini och squash är de fullstora frukterna. Det är väl som med toy och tuggummi, plättar och pannkakor. Regionala skillnader, tycke och smak. Bilden är tagen på min lott i Trädgårdskampen i somras.

Kommentarer

  1. Xana De Silva via Facebook skriver:

    Är de svårodlade? Behöver de mkt plats eller kan de klättra?

  2. Cicci Lundberg via Facebook skriver:

    Dom är riktigt lättodlade :) bara dom får gödsel, den här storleken fick vi !

  3. Lätta att odla men kräver stor plats. Jag kände väl att jag behövde prioritera och valde bort squashen. Tokigt, nu har jag skrivit upp dem :-) Fina exemplar Cicci Lundberg !