Tomatskolning

Tomatplantor i papperskrukor

Tomatplantor i papperskrukor

Idag har jag skolat om mina små tomatplantor. De blev rätt långa och gängliga av för mycket värme i kombination med för lite ljus. Men det fina med just tomatplantor är att man kan plantera dem djupt, ända upp till ”hakan” i jord. Då växer det ut nya små rötter längs hela stjälken och plantan blir kraftigare. De här 16 plantorna ska bli rikbärande växthustomater av klassiska sorten Moneymaker. Jag har 15  Tigrella på väg, två Brandy Wine och så någon till som jag förträngt. Vi får väl se hur det går med utrymmet i söderfönstret. Det är så lätt att mylla ner en massa fröer och drömma sig bort till solvarma tomater. Det är inte fullt lika lätt att få plats med alla plantor efter både en och två omskolningar, som det ju kommer hinna bli innan vi har sommarvärme här i Västerbotten. Men ännu regerar Känslan över Förnuftet. Förnuftet kommer dock läxa upp sin lättsinniga syster senare i vår när alla plantor ska avhärdas. Men det går inte att vara arg på henne någon längre tid. Det är så lätt att förlåta när junikvällen är ljum.