Jobb på gården, vecka 10

Vi vill ha ännu mer av grangärdesgårdar på gården.

Vi vill ha ännu mer grangärdesgårdar.

Den här veckan jobbas det i skogen. Thomas och vår gode granne David är ute och hämtar hem gärdesgårdsvirke. Det är ett trevligt jobb så här när marssolen äntligen tittar fram. Vi har så lite snö kvar att man kommer åt granarna, för det är tunna granar man använder, lätt. När snön väl försvunnit kommer vi att ha bråda dagar och då är det skönt att just det här momentet är gjort. På en gård som den här finns det alltid jobb att göra och då gäller det att planera sin tid. Det som kan göras under vintern för att förbereda inför barmarkssäsongen, ja det vill man få gjort. Jag själv har sått lite långsamma fröer. Jag fick äntligen ner rotsellerifröerna, hoppas det inte var för sent, och så sådde jag ett brätte med sommardahlior.  Jag har också passat på att måla en träskiva med griffeltavlefärg. Den ska bli prislista på Bondens egen marknad i höst. Än är det ganska lugna jobb på gården, och vi stampar otåligt i spiltan som en arbetshäst om stått för länge.