Nyheter och trotjänare i grönsakslandet

Rotfrukter på parad

Rotfrukter på parad

Sortimentet för 2014 börjar ta form. Vi kommer att odla ett brett sortiment av grönsaker, mycket är samma som tidigare år men en del nyheter (för oss) har vi tagit in efter att ha lyssnat in vad kunderna på Bondens egen marknad vill ha.  Gulbetorna var en fullkomlig succé, som vi kommer att upprepa. I år odlar vi också klassiska rödbetor som ett komplement till gulisarna. Gulbetan har härliga blast som kan användas lite som mangold. Mangold är för övrigt en grönsak som kunderna frågade efter, så det blir en av årets nyheter. Vitlöken är en stående succé, och för övrigt redan i jorden. Sockerärtor i två färger och bondbönor är också nya i försäljningssortimentet. Vi har bara odlat dem för vårt eget behov tidigare men på begäran kommer vi i år att öka på volymen av dessa. Kålväxter blir det så klart mycket av. Spetskål och broccoli som vanligt, men också  savoykål och blomkål. Allt det här är enligt vår plan, men det är ju som bekant några fler inblandade i odlingarna, Herrarna Väder och Vind kan ställa till med ett och annat. Fröknarna Kålfjäril och deras miljoner barn är också gäster vi brukar få på halsen. Men beväpnade med list, tålamod och ogräshackor så ska det här nog gå även i år.