Vitlöken och tranorna

 

Avlagda paltor och lite fantasi blir en utmärkt fågelskrämma

Avlagda paltor och lite fantasi blir en utmärkt fågelskrämma

Vitlöken tar sig fint i vårvärmen. Dessvärre har tranorna upptäckt delikatessen på åkern. De landar tidigt på morgonen, vid fyra eller fem, och tar för sig. Klampar runt och drar upp lökar. Ser jag dem springer jag och vrålar åt dem att låta bli min gröda. Men det är sällan jag är uppe för att se dem vid fyratiden på morgonen. Ja ni hör ju vem som drar det kortaste strået här. Jag behöver hjälp. Av någon som orkar stå där och vifta med armarna redan vid fyratiden. Så jag och barnen, plus en av deras kompisar, fixade en fågelskrämma. Vi sågade till lite gamla pinnar vi hittade, klädde på (klä på skjortan före du spikar ihop, annars blir det svårt) och spikade ihop figuren. Ena handen fick en udda arbetshandske och hatten hittade vi bland barnens utklädningskläder. Den har suttit på många halloween-häxor och snögubbar innan den hamnade här. Huvudet gjorde vi av en bit juteväv som vi fyllde med hö och trädde på pinnen. Svärmor la sedan sista handen vid projektet och nu står skrämman där. Kläderna är mina avlagda favoriter, skjortan köpte jag när jag gick på gymnasiet och jeansen är köpta i Skottland på vår bröllopsresa. De har tjänat mig väl under många timmar i trädgårdslandet så vid det här laget känner de lokala tranorna igen paltorna. Stämmer tesen om Pavlos hundar så hör tranorna vrålet lång väg och landar på en annan åker.

Kommentarer

  1. Tackar :-) Tranorna verkar gå på bluffen än så länge.