Skogsbrynet

Ett nytt rum i skogsbrynet växer fram

Ett nytt rum i skogsbrynet växer fram

Jag håller på med ett litet projekt i skogsbrynet. Mellan mina nya perennrabatter och skogen växer plötsligt en lite mystisk plats fram. Här kom det fram en lite Ernst och jag började skapa av det som finns runt omkring mig, helt gratis och alldeles underbart. Den blekta bänken är byggd av gammal ytterpanel som vi blivit tvungna att ta ner. Lådan är fylld med sten, krafs och gammal torv. Ovanpå det har jag planterat stora sjok av mossa. Det är så vackert så det är inte klokt! Jag ska bygga en till. Jag ställde eldkorgen där och tänkte att ved måste jag ju ha. Och så började jag stapla ved. Och det blev så vackert. Så jag gjorde fler små häckstumpar av ved. Kanske lägger jag mossa ovanpå staplarna, som i Astrid Lindgrens Näs visningsträdgård på Nordiska Trädgårdar. Eller så lägger jag takpannor ovanpå. Veden ska ju trots allt gå att elda med. Vedstapeln i förgrunden ska bli längre och lite högre för att markera en rumsindelning mellan rabatten och det nya rummet. Nu saknas bara lite växter. Kanske är det här jag planterar hasseln jag grävde upp hos Jessica. Eller kanske är det här jag ska ha rododendron. Eller vad säger ni, vilka växter ska jag välja till denna halvskuggiga och lite mystiska plats.