Vitlöken och aprilvädret

Vitlöken är redan nu i början av maj rätt välvuxen.

Vitlöken är redan nu i början av maj rätt välvuxen.

Nu är äntligen sköna maj här. Men aprilvädret kom dessvärre ikapp oss även i år. Så nu har det haglar, regnat och varit strålande sol om vartannat hela den här långa helgen. Vi har hunnit med en del jobb här på gården, bland annat har vi kört radrensaren för första gången i vitlökslandet. Det gäller att ligga steget före ogräset och faktiskt börja rensa redan nu. Med åtta superlånga rader vitlök kändes det rätt skönt att haka på radrensaren på traktorn och köra. Det är lite nervöst, för lika snabbt som man rensar rent från ogräs, lika snabbt kan man köra bort en massa vitlök. Så det gäller att vara stadig på handen samtidigt som man inte får fega ur. Vitlöken är så rolig just för att den kommer igång först av allt på våren. Vi rensar ogräs och ska snart övergödsla den, långt innan något annat kommit i jorden.

Vill du se filmen där jag berättar mer om vitlöksodling så finns den här. Och filmen om metoder för ogräsbekämpning finns här.