Hej, Rödbetan min vän! Men Mangold, inte än

Sommaren är god mot oss. Det är varmt och faktiskt nog med fukt i marken än så länge. Skördetiden börjar snart på allvar. Vi har smakat på rödbetorna och njuter hela tiden av färsk vitlök, den fina gula squashen och en massa annat gott. Men ingen mangold än. Förra året var det många som frågade efter mangold på Bondens egen marknad, och vi fick gång på gång svara att någon mangold, det hade vi inte. Där och då bestämde vi oss för att vi inte skulle bli svaret skyldig igen. Så nu har vi sått mangolden Bright lights som är en mix av gula, röda och vita stjälkar. Eftersom mangolden främst är till försäljning så sådde vi den ganska nyligen för att kunna skörda under hela säsongen på marknaden. Ännu är den bara en liten, liten planta men allt vad det gror så blir den nog stor.